- Nowy
- Obecnie brak na stanie
Miyabi Profesjonalny nóż japoński Santoku 18 cm
Indeks: NPC_34404-181-0
Kod EAN: 4009839395284
Nr katalogowy:
Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze sproszkowanej stali MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości.
Santoku jest najlepiej sprzedającym się japońskim rodzajem ostrzy, a nazwa pochodzi od "Trzech cnót", czyli mięsa, ryb i warzyw.
Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu.
Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej.
Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę.
By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Odporny na korozję
- Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell
- Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
- Piękny wzór stali damasceńskiej
WYMIARY
Długość ostrza: | 18 cm |
Długość uchwytu: | 13.7 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.3 cm |
Wysokość: | 4.8 cm |
Masa: | 0.2 kg |
Opis
- Rozmiar
- 18 cm
- Marka
- Miyabi
- Gwarancja
- 30 lat
- Materiał
- MC66
- Grupa produktów
- Podstawowa
- Czyszczenie w zmywarkach
- Nie
- Uchwyt
- Drewniany
- Seria
- 5000MCD 67
- Twardość ostrza
- 65-67 HRC