- Nowy
Miyabi Nóż japoński Gyutoh 20 cm
Indeks: NPC_34073-201-0
Kod EAN: 4009839308017
Nr katalogowy:
Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu.
Ostrze jest wykonane ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i ostrości. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke.
Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający łatwe cięcie. Uchwyt jest dobrze wyważonym standardem dla serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63
- Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
- Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
- Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia
WYMIARY
Długość ostrza: | 20 cm |
Długość uchwytu: | 14 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.5 cm |
Wysokość: | 5 cm |
Masa: | 0.21 kg |
Opis
- Rozmiar
- 20 cm
- Marka
- Miyabi
- Gwarancja
- 30 lat
- Materiał
- MC63
- Grupa produktów
- Podstawowa
- Czyszczenie w zmywarkach
- Nie
- Uchwyt
- Drewniany
- Seria
- 6000MCT
- Twardość ostrza
- 62-64 HRC