- Nowy
Miyabi Nóż japoński do pieczywa 23 cm
Indeks: NPC_34076-231-0
Kod EAN: 4009839308109
Nr katalogowy:
Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać przez skorupkę chleba i wypieki. Nóż ma długość ostrza 23 cm i ergonomiczny uchwyt.
Rdzeń noża do chleba wykonany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami. Specjalna obróbka (Tsuchime) nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to mocne i trwałe ostrze.
Stabilna rękojeść wykonany została z drzewa kokobolo z Ameryki Środkowej, dzięki czemu jest ergonomicznie dopasowana do dłoni. Producent ustawił indywidualną regulację ciężaru w rękojeści, zapewniając długie cięcie przy niewielkim wysiłku.
Nóż do pieczywa z serii MIYABI 6000MCT ma doskonałe właściwości tnące, jest wytrzymały i elastyczny - jest to narzędzie, które uzupełni Twoją kuchnię i będzie dobrze wykorzystane.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63
- Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
- Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
- Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia
WYMIARY
Długość ostrza: | 23 cm |
Długość uchwytu: | 14 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.5 cm |
Wysokość: | 3.7 cm |
Masa: | 0.21 kg |
Opis
- Rozmiar
- 23 cm
- Marka
- Miyabi
- Gwarancja
- 30 lat
- Materiał
- MC63
- Grupa produktów
- Podstawowa
- Czyszczenie w zmywarkach
- Nie
- Uchwyt
- Drewniany
- Seria
- 6000MCT
- Twardość ostrza
- 62-64 HRC