- Nowy
- Obecnie brak na stanie
Miyabi Japoński nóż Shotoh 13 cm
Indeks: NPC_34072-131-0
Kod EAN: 4009839307959
Nr katalogowy:
Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT charakteryzuje się niezwykłą funkcjonalnością. Doskonale sprawdzi się w kuchni zarówno amatorów, jak również prawdziwych profesjonalistów.
Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza.
Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Małe wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, że jedzenie do niego nie przylega.
Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o ergonomicznym kształcie zapewnia stabilny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca piękny sztyft mozaikowy.
Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63
- Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
- Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
- Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia
WYMIARY
Długość ostrza: | 13 cm |
Długość uchwytu: | 11 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2 cm |
Wysokość: | 3 cm |
Masa: | 0.09 kg |
Opis
- Rozmiar
- 13 cm
- Marka
- Miyabi
- Gwarancja
- 30 lat
- Materiał
- MC63
- Grupa produktów
- Podstawowa
- Czyszczenie w zmywarkach
- Nie
- Uchwyt
- Drewniany
- Seria
- 6000MCT
- Twardość ostrza
- 62-64 HRC