Wkłady do gotowania na parze

Gotowanie na parze jest jedną z najzdrowszych metod przygotowywania posiłków. Polega na tym, że pożywienie nie ma bezpośredniego kontaktu z gotującą się w garnku wodą, ale tworzy parę, która docierając do jedzenia poddaje je obróbce termicznej i dzięki temu nie jest ono surowe. Pozwala to na zachowanie większej ilości składników odżywczych. Jest to delikatny proces, dzięki czemu przygotowane za jego pomocą warzywa mają jeszcze lepszy smak. Ponad to korzyść płynąca z tej alternatywy to fakt, że unikamy używania oleju, a to pozwala na zaoszczędzenie ilości zjadanych kalorii oraz tłuszczu.

Wkłady do gotowania na parze

Aktywne filtry

W swojej ofercie przedstawiamy wkłady do gotowania na parze o średnicy 20 i 24 cm. Należy dobrać je do odpowiedniej wielkości garnka lub naczynia. Nadają się także do używania w piekarniku.

Firma Demeyere w serii Industry przedstawia wysokiej jakości wkłady wykonane ze szlachetnej stali nierdzewnej, a wykorzystana w nich powłoka Silvinox jest higieniczna, pozwala na łatwe czyszczenie oraz zapobiega powstawaniu przebarwień na powierzchni. Co bardzo istotne, wygodne uchwyty nie nagrzewają się nawet podczas gotowania. Posiadamy także inne wkłady marki Demeyere, na przykład serię Atlantis. Stanowią one uzupełnienie tej samej linii garnków, które charakteryzują się energooszczędnością. Wkłady te są doskonałe także do przygotowywania dań mięsnych, bez używania dodatku tłuszczu. Ta seria również jest wykończona powłoką Silvinox. Uchwyty są przyspawane, dzięki czemu nie ma ryzyka zerwania ich podczas podnoszenia, ponadto ta wersja, tak jak poprzednia, nie przewodzi ciepła. 

Dzięki dwóm rodzajom rozmiarów wkładów do gotowania na parze mogą przygotować Państwo posiłki zarówno dla siebie (lub mniejszej ilości osób) jak i dla rodziny lub przyjaciół. Zapewniają prawdziwie kucharskie przeżycia we własnej kuchni. Bo, chociaż są łatwe w obsłudze i proste w czyszczeniu, gwarantują doskonałą jakość potraw, zachowanie ich lepszego smaku, większej ilości witamin oraz eliminują duże użycie tłuszczów w kuchni. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą i przejścia na wyższy poziom doświadczania smaków na codzień.