Wkłady do gotowania makaronu
Jest 4 produktów.
Wykonane ze stali nierdzewnej wkłady do gotowania makaronu znacznie ułatwiają jego perfekcyjne przygotowanie. Umieszczone w garnku, stabilnie trzymające się na ergonomicznej konstrukcji, ograniczają możliwość rozgotowania czy uzyskania nieatrakcyjnej konsystencji. W precyzyjnie zaprojektowanym kształcie wyróżniają się drobne dziurki, przypominające sitko. Wkład znacznie ułatwia odcedzenie makaronu i wykorzystanie wody z jego gotowania w dalszym procesie (doskonale uzupełnia włoskie sosy!). Ponadto zastosowanie wkładu nie wymaga przelewania makaronu do kolejnych naczyń.
Wkład można również wykorzystać do blanszowania. Proces ten pozwala na zachowanie największej ilości wartości odżywczych, przy jednoczesnym utrzymaniu atrakcyjnego koloru i smaku warzyw lub owoców. Przydaje się zarówno do przygotowania posiłku, jak i preparowania produktów przed mrożeniem czy suszeniem. To także idealny sposób na pozbycie się niechcianej skórki z pomidorów bądź migdałów. Wykorzystanie wkładu znacznie ułatwia cały proces.
Wkłady do gotowania makaronu wykonane są z wysokiej jakości materiałów, gwarantujących bezpieczeństwo i komfort pracy w kuchni. Stal szlachetna z powłoką Silvinox to gwarancja jakości i bezpieczeństwa w kontakcie z żywnością. Istotnym atutem powłoki jest łatwe utrzymanie w czystości. Spawane uchwyty, wykonane ze stali nierdzewnej pozwalają na bezpieczne i higieniczne użytkowanie np. przenoszenie, również w bardzo wysokich temperaturach. Dobór odpowiedniego wkładu uzależnia się od jego średnicy - pasuje do garnków o dowolnej wysokości, o tej samej średnicy.